Monday, March 5, 2012

Miyazaki kimdir?

My Neighbor Totoro (1988)

Ponyo (2008)


Japon anime ustası ve yönetmen olan Miyazaki animasyon dünyasının gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden sayılmaktadır.  Bir çok ödül almıştir. Dünyaca ünlüdür.  Tanımayan ya da sevmeyen var mıdır bilinmez?!


Miyazaki'nin filmleri; hayata, doğaya, insanlara bakış açınızı değiştiriyor.  Günümüz dünyasında insan olmayı hatırlatıyor. Doğaya saygı duymayı ve aynı zamanda korumayı anlatıyor.  Saflığı, dürüstlüğü anlatıyor. Hikayeleri hem yaratıcı, eğlenceli, görsel açıdan olağanüstü hem de çocuklar için  eğitici, yetişkinler için bile eğitici.

Filmlerini tekrar tekrar bıkmadan usanmadan izleyebilirsiniz. Ben, Ponyo'yu kaç kere izlediğimi hatırlamıyorum ya da Howl's Moving Castle.
Miyazaki'nin bütün filmleri beni o kadar mutlu ediyor, umutlandırıyor, ilham veriyor ki anlatamam. Filmlerinden hangisi en cok beğendiğim diye soracak olursanız buna cevap veremeyeceğime eminim.



Animasyon sevenler, Miyazaki'nin filmlerini mutlaka izlemelisiniz ve çocuklarınıza da izletmelisiniz! En çok sevdiğim filmlerini sizlerle paylaşıyorum.


Princess Mononoke (1997)
Howl's Moving Castle (2004)







Spirited Away (2001)









Castle in the Sky (1986)








Kiki's Delivery Service (1989)

No comments:

Post a Comment